Kvinnor som gympar i Sveaparken, Flen. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
Morgongympa i Sveaparken, Flen. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.

Morgongympa med P4 Morgon i Flen

2:09 min

I söndags inleddes hälsoveckan i Flen, och varje dag har kommunens invånare kunnat delta i olika aktiviteter med fokus på motion.

Den här veckan är det hälsovecka i Flen med allt från Boule, till ridsport, morgonsim och Lidagårdsloppet som slutligen avgörs på söndag.

Flens kommun vill främja idrottandet och få medborgarna att röra på sig och uppmärksamma hälsan - och under onsdagen, då var det dags för morgongympa i Sveaparken trots ihärdigt regn.

– Det har varit fantastiskt roligt och vi har fått väldigt bra gensvar på våra aktiviteter, bland annat hade vi riktigt bra uppslutning under boulen, berättar Jessica Ekerman som är en av de som arbetat med veckan.

Initiativet för hälsoveckan kommer från Gabriella Andersson Sambou som är Fritidsassistent på Socialförvaltningen och under torsdagen anordnas bland annat ett hälsolopp genom Flen för personer med funktionsnedsättning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista