Angelica Jularbo Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio
Angelica Jularbo Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio

Angelica Jularbo sade upp sig för att hjälpa på Rhodos

"Nu måste jag göra någonting mer än det jag gör hemma"
3:25 min

Sjuksköterskan Angelica Jularbo fick nog av hjärtskärande berättelser från nyanlända flyktingar. Hon sade upp sig för att åka till Grekland och hjälpa till.

Angelica Jularbo från Eskilstuna åker på söndag ner till Rhodos i Grekland för att arbeta som sjuksköterska och volontär för organisationen Helping hands of Rhodes.

Med sig har hon sina erfarenheter som kirurgsjuksköterska och sjuksköterska på mottagningsenheten Kompassen i Flen samt skänkta ryggsäckar som ska bistå barn, kvinnor och män med det nödvändigaste. På sociala medier uppmanar hon dem som vill att skänka pengar till projektet innan hon åker.

– Människor tycker att man är modig eller fantastisk men jag ser mig inte som modig. Jag är inte ett dugg modig. De som är modiga är de som kommer över havet för de har inget val, säger Angelica Jularbo som kommer att vara borta i 3-4 veckor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".