Josephine Thunell från Eskilstuna spelar på sin gitarr och sjunger framför en mikrofon Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio
Josephine Thunell och gitarren Charlie gästade P4 Morgon för att bjuda på livemusik Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio

Josephine Thunell sjunger om flyktingkrisen

När Josephine Thunell från Eskilstuna bjöd på livemusik passade hon på att sjunga sin nya låt Run.

Josephine Thunell är född och uppvuxen i Eskilstuna och bor numera i Stockholm där hon studerar till musikalartist på Kulturama. Hon var med i den sörmländska delfinalen av Svensktoppen Nästa i maj och bubblade nyligen med samma låt "Good to Go" på Sörmland Topp 5.

Till Morgon i P4 Sörmland kom hon för att bjuda på fyra live-låtar med hjälp av sin sång och gitarren som hon kallar för Charlie.

Den sista låten, Run, har hon nyligen skrivit själv vilket hon håller på med så ofta hon kan. För då blir det mer personligt och hon får ta reda på hur hon själv låter, säger hon.

Till låten Run har hon hämtat inspiration från flyktingkrisen och allt son händer i svensk politik och hon ville på något sätt få ut vad hon känner.

– Man ska tänka på att alla är lika värda och att vi alla kunde ha hamnat i den här situationen. Och vi ska värdera medmänsklighet och att hand om varandra var man än kommer ifrån och vem man än är, säger Josephine Thunell.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista