Person skiver på dator. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Utbildningsföretag i Eskilstuna skärper säkerheten efter skolattacken i Trollhättan

1:10 min

Utbildningsföretaget InfoKomp i Eskilstuna, som utbildar invandrare, skärper säkerheten efter den tragiska händelsen i Trollhättan igår då en 21-åring dödade två personer på en skola.

Polisen bekräftar idag att knivattacken igår var ett hatbrott.

Polisen har vid husrannsakan hemma hos den 21-årige gärningsmannen gjort fynd som visar att han hade rasistiska motiv, rapporterar Ekot.

På företaget InfoKomp som bedriver vuxenutbildning och svenska för invandare i bland annat Eskilstuna, skärper nu säkerheten, säger Lisa Roos, chef för verksamheten i Eskilstuna.

– Vi kände på en gång att det fanns en hotbild mot oss. Ledningen sammankallades och vi informerade i klasserna och vi tog till andra säkerhetsåtgärder som koder och låsa dörrar.

Har ni infört koder efter händelsen i Trollhättan?

– Nej, vi hade koder innan, men vi böt ut dem omgående så att det inte ska vara något som cirkulerar. Man har en elevkod när man går hos oss och den bytte vi ut igår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista