Kim Singmuang, Lovisas Estberg, Veronica Wagner, Ece Ayan, Sebastian Melander, Emma Larsson, Marcela Torres och Helena Andersson . Foto: Christian Thomassen
Kim Singmuang, Lovisas Estberg, Veronica Wagner, Ece Ayan, Sebastian Melander, Emma Larsson, Marcela Torres och Helena Andersson i Glasgow. Foto: Christian Thomassen

VM i Glasgow: Ingen lagplats i OS för de kvinnliga gymnasterna

Det svenska damlaget i artistisk gymnastik lyckades inte ta sig vidare till OS i Brasilien nästa år. I VM i Glasgow, som nu pågår, hamnade laget på en 22:a plats i kvalet och för OS krävdes en plats bland de 16 bästa nationerna.

Det svenska laget bestod av fem gymnaster från Eskilstuna gymnastikförening och en ifrån Stockholm.

Kim Singmuang från Eskilstuna tävlade i alla fyra grenarna och fick den högsta individuella poängen, men ingen av tjejerna tog sig vidare till final individuellt.

Däremot har Sverige två individuella platser till test-eventet i Brasilien sedan tidigare, vilket är ytterligare ett kval till OS.

Tränare Helena Andersson är nöjd med lagets prestation i VM och hade inte förväntat sig en placering bland topplagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista