Viktor Eriksson, tränare Eskilstuna United. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Viktor Eriksson, tränare Eskilstuna United. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.

Viktor Eriksson ändrar sig - blir kvar som tränare i Eskilstuna United

"Vi har haft olika syn på vår organisation"
0:41 min

Viktor Eriksson blir kvar som huvudtränare i Eskilstuna United.

Han blir kvar som huvudtränare/sportchef för det damallsvenska laget även de två kommande säsongerna. Det meddelade klubben på måndagen. 

– Vi har haft olika syn på vår organisation. Det handlar främst om hur vi jobbar för att kunna utveckla klubben, laget och verksamheten men nu har vi kommit till en samsyn och blickar framåt, säger Viktor Eriksson.

Eriksson kom med beskedet att han skulle sluta som tränare när det bara återstod ett par matcher av allsvenskan. Beskedet var att han och klubben inte var överens.

Men nu är parterna det. Det handlar om fördelning av arbetsuppgifter och hur klubben ska organiseras, bekräftar Anna Linnakallio, ordförande i klubben.

– Det är bara två år allsvenskan för oss. Vvi lär oss hela tiden. Vi ansåg att vi behöver fler folk som hjälper till. Vi är en för liten organisation. Det är ett stort lass att dra för styrelsen och ledarteamet. Vi har tillsammans jobbat fram en lösning som vi båda tror på. Då hade vi ingen lösning. Sedan har det kommit in förslag från olika håll som vi i styrelsen och Viktor tyckte var bra.

Vad innebär detta?

– Vi hoppas att han får vara mer med tjejerna. Vi delar upp arbetsbördan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".