Viktor Eriksson årets tränare. Foto: Henrik Montgomery/TT tab285c7
Viktor Eriksson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Viktor Eriksson i Eskilstuna United årets tränare

3:12 min

Han har hoppat av, han har hoppat på och han har fört Eskilstuna till spel i Champions League. Till slut stod Viktor Eriksson på scenen i Globen och tog emot priset för årets tränare.

– Jo, det har varit en speciell säsong, sade han.

Med två omgångar kvar toppade Eskilstuna allsvenskan. Trots att klubben var mitt uppe i en guldstrid meddelade tränaren Viktor Eriksson att han skulle kliva av efter säsongen - oavsett om det blev SM-guld eller inte.

20 dagar senare ändrade han sig.

Då hade Eriksson fört Eskilstuna till en andraplats och Champions League-spel, under klubbens andra år i högsta serien.

– Jag vill inte gå in på en massa detaljer men vi var ganska oense om hur vi skulle ta det här till nästa steg. För mig handlar det inte om att vara nöjd, utan det handlar om att utvecklas och gå vidare, sade han.

– Till slut nådde vi en samsyn i hur vi ska organisera vår förening och vad vi ska blicka fram emot. Det var lite det som kom emellan.

Prestationen i allsvenskan gjorde att Viktor Eriksson utsågs till årets tränare.

Och det var en tagen tränare som klev upp på Globens scen för att ta emot priset.

Jag är bara en fotbollskille och har kollat på galan i alla år. Det var lite surrealistiskt att stå där uppe med en boll som man har sett sina idoler, spelare som ledare, ha fått tidigare. Så det är lite häftigt.

– Men det här är ett pris som jag delar med många. Vi är ett stort ledarteam. Spelarna har så klart gjort det mesta av jobbet men vi ledare har slitit hårt. Vi har stämplat in åtta på morgonen och åkt därifrån klockan åtta på kvällen. Det har varit långa dagar, men vi tycker om det, säger Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista