Utbildningsnämnden i Nyköping svarar elever som kritiserat skolledningen

4:01 min

Fem 17-åringar i Nyköping är besvikna på flera skolledares agerande i de kommunala skolorna i Nyköping och Gunilla Andersson (S), ordförande i utbildningsnämnden, förstår elevernas kritik.

Ett stort budgetunderskott och att flera skolledare under kort tid fått gå, slutat eller blivit omplacerade fick några gymnasieelever i Nyköping att reagera. De har skickat brev till kommunchefen och även skrivit insändare.

Nu svarar ordförande i utbildningsnämnden, Gunilla Andersson (S) på eleveras kritik och oro.

– Det är jättepositivt att de gör ett arbete och kollar att pengarna hamnar rätt. Så är det olyckligt att de chefer slutat som de velat prata med. Så det är bra ur en demokratisk synpunkt, säger hon.

Angående rektorn som bott gratis på ett elevhem och sedan fick sluta säger Gunilla Andersson så här:

– Angående rektorn så är det inte okej det som skett och det påpekade jag för ledningen på skolan. Vi måste kunna köra med öppna kort, så det var inte okej.

Eleverna vill i sin insändare också få svar på var de 67 miljoner, som enligt eleverna "slarvats bort", tagit vägen. Där hänvisar Gunilla Andersson (S) till att det ska tillsättas en politisk styrgrupp för att se var pengarna tar vägen och hur skolorganisationen ser ut.