Stor knapp med ny logga visas upp. Foto:
Foto: Janerik Henriksson/TT

Folkpartiet har bytt namn till Liberalerna

Göran Hammarlund, ordförande Liberalerna i Sörmland: Vi kommer säga fel många gånger
2:32 min

Det var med stor majoritet som Folkpartiets landsmöte i dag beslutade om att byta namn till Liberalerna. I Folkpartiet i Sörmland fanns delade åsikter, men partidistriktet röstade emot ett namnbyte.

Ordförande för Folkpartiet i Sörmland, Göran Hammarlund från Trosa, som från i dag alltså är ordförande för Liberalerna i Sörmland, tycker att det var rätt beslut.

– Jag tycker att det är bra. Jag tycker att det kan vara en start på en nytändning i det här partiet, säger han.

På vilket sätt?

– Du får en tankeställare, vad är en liberal och vad står vi för. Man måste vara väldigt noga med att i alla lägen ha en liberal syn på det vi håller på med, att människan ska det de vill, bara de inte skadar någon annan.

På vilket sätt kommer ert arbete att förändras genom namnbytet?

– Det kommer inte att märkas så mycket, för vi är ju liberala i grunden, vi hette ju Liberalerna förut.

På Folkpartiet i Sörmlands minilandsmöte för ett par veckor sedan var det några fler som var emot ett namnbyte än för, därför beslutades att partidistriktet skulle rösta emot. Men Göran Hammarlund menar att nu är alla med på det här demokratiska beslutet om att de nu heter Liberalerna.

Vad kan man förvänta sig av Liberalerna framöver?

– Vi kommer att vara mer aktiva, hoppas jag, och mer ute bland folk och jobba hårdare för att ta tillbaka det liberala initiativet, säger Göran Hammarlund.

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".