Monica Johansson föreslås bli nytt finanslandstingsråd

2:24 min

Socialdemokraterna i Sörmland har utsett Monica Johansson till ny gruppledare för partiet i landstinget och det innebär att hon lär bli finanslandstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande.

Vid ett samrådsmöte mellan det verkställande utskottet, gruppledningen i landstinget och länets arbetarekommuner på söndagen, beslutade Socialdemokraterna att utse Monica Johansson till ny gruppledare för Socialdemokraterna i Landstinget Sörmland.

Därmed väntas Monica Johansson också väljas som efterträdare till Åsa Kullgrens uppdrag som finanslandstingsråd och som ordförande för kollektivtrafikmyndigheten under tisdagens sammanträde för landstingsfullmäktige.

Monica Johansson är bosatt i Katrineholm, 58 år gammal, och har en lång erfarenhet från både landstinget och kommunala uppdrag. Hon började sin yrkeskarriär som vårdbiträde på Kullbergska sjukhuset och är idag ordförande för de landstingsdrivna vårdcentralerna och den gemensamma nämnden för socialtjänst och vård, skriver (S) i ett pressmeddelande.