En hund. Foto: Staffan Claesson/TT.
Foto: Staffan Claesson/TT.

Smådjursklinken i Strömsholm stängd efter brand

"Djuren fick bäras ut"
3:12 min

Efter branden igår är det oklart när smådjurskliniken på djursjukhuset i Strömsholm kan öppna igen.

Branden startade i ett elskåp på vinden i djursjukhusets huvudbyggnad. Inga djur eller människor kom till skada. 

– Det blev en kraftig rökutveckling, men vi var ut på mindre än fem minuter. Jag är jättestolt över mina medarbetare säger, Mia Runnérus, chef för Evidensia Specialistdjursjukhuset i Strömsholm.

Räddningstjänsten kunde släcka branden vilket gjorde att den inte spred sig. Men trots att skadorna kunde begränsas kommer smådjurskliniken att ha stängt på obegränsad tid.

– Vi har mest skador på operationsavdelningen. Vi hoppas att vi inom de närmaste dagarna kan komma igång med den vanliga polikliniska verksamheten, säger Mia Runnérus. 

Eftersom branden uppstod i ett elskåp saknar djursjukhuset helt elförsörjning vilket gör att journalerna som lagras digitalt inte kan kommas åt. De arbetar hårt med att få tillbaka elen, menar ansvarig chef.

Medan akutmottagningen i Strömsholm är stängd hänvisas djurägare till andra kliniker. 

Ögonmottagningen i Strömsholm kommer att öppna igen i morgon och under eftermiddagen har ledningen för avsikt att meddela om hur verksamheten på smådjursjukhuset i Strömsholm påverkas resten av veckan.

Hästsjukhuset är inte påverkat och har öppet som vanligt för både akutfall och inbokade patienter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".