Branden i Katrineholm kan ha börjat i elcentral

Den kraftiga branden på företaget Byggteknik startade troligen i en elcentral i byggnaden. Det uppger räddningsledaren för polisen som har rubricerat anmälan som "brand utan misstanke om brott".


Vid lunchtid på torsdagen brann det fortfarande på företaget Byggteknik i Katrineholm. Enligt räddningstjänsten har en större lagerlokal brunnit ner och huvudbyggnaden i två plan med källare är delvis totalförstörd och riskerar att rasa.

Det är ytterligare två lagerlokaler med källare, där väggarna riskerar att rasa, enligt insatsledaren Christian Andersson.

Räddningstjänsten vaktar de väggarna eftersom det finns risk för att branden sprids ytterligare.

Det har bildats stora glödbäddar på området och mycket rök, men insatsledaren bedömer att det inte är någon fara för allmänheten.

Släckningen beräknas pågå under hela dagen.

Räddningstjänstens fortsatta arbete handlar om att minska rökbildningen, uppger kommunen.

Rökens riktning är syd-sydväst, mot Logistikcentrum och skogspartierna däromkring. Enligt prognoserna kommer vinden ligga kvar i ungefär den riktningen under resten av dagen.

Allmänheten uppmanas att undvika rökiga platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista