SSAB Oxelösund. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio Sörmland.
SSAB i Oxelösund. Arkivbild: Per Thyrén/Sveriegs Radio.

Dödsolycka i SSAB:s hamn i Oxelösund

Erik Zetterlund, vd: Det är väldigt tragiskt
2:31 min

En 46-årig man omkom vid en arbetsplatsolycka i SSAB:s hamn i Oxelösund vid 8-tiden på tisdagmorgonen. 

Enligt Erik Zetterlund, vd för Oxelösunds hamn som arbetar i SSAB:s stålhamn säger att en anställd blev påkörd av en truck och klämdes under den i samband med lastning av plåtrullar på en båt.

Truckföraren fördes till sjukhus och fick chockstöd.

Det är oklart varför olyckan inträffade.

– Vi har en ungefärlig bild av händelseförloppet, men måste få prata igenom det i lugn och ro innan vi kan säga vad som har hänt, vi måste få en klarare bild, säger vd:n för Oxelösund hamn, Erik Zetterlund.

Polis och åklagare har startat en olycksplatsundersökning och arbetsmiljöverket är inkopplat.

Verksamheten låg nere efter olyckan och företaget samlade de anställda för att prata om det som har hänt. Företaget pratade också med de anställda som börjar arbeta kvällspasset klockan 14.

– Det är väldigt tragiskt för de närmast anhöriga och för de anställda. Det är är en medarbetare som försvunnit för oss, säger Erik Zetterlund, vd för Oxelösunds hamn. 

Nattens arbete har ställs in och de anställda som börjar jobba i morgon ska få ytterligare möjlighet att prata med ansvariga om det som har hänt, sa Erik Zetterlund senare under tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".