En varningsskylt med texten "Olycka" står vid en isig väg. Foto: Victor Lundberg/TT.
Arkivfoto: Victor Lundberg/TT.

Varning för hala vägar i Sörmland

Det är glashalt på vägarna i stora delar av Sverige och mängder av olyckor har inträffat. Men i Sörmland verkar halkan inte ha lett till några olyckor.

Trafikverket varnar på sin hemsida för lokal frosthalka på många håll i landet, bland annat i Södermanlands län.

Men vid 23-tiden på söndagen hade det inte rapporterats in några avåkningar eller halkrelaterade olyckor till polisen i länet.

Enligt Trafikverkets halkprognos är det risk för frosthalka från Kalmar och Kronobergs län upp till södra Norrland under söndagskvällen och natten mot måndagen. 

Även under måndagen finns en risk för frosthalka i Svealand och södra Norrland.

Redan på söndagen märktes en mängd olyckor på grund av halkan.

– Vi har haft en stor olycka vid 16-tiden med 15 till 20 bilar inblandade på E18 södergående vid Täby, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Efter den olyckan fördes en person till sjukhus för kontroll.

På E4 vid Märsta inträffade också en olycka med sju till åtta bilar inblandade. Det är inte känt om någon skadats allvarligt.

Även i västra Sverige ledde halkan till flera olyckor.

– Vi har haft ett antal olyckor under dagen. Och precis nu var det en bil som kanande av vägen i Marks kommun, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland vid 18-tiden.

Han säger att inga allvarligare personskador är inrapporterade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".