Värdetransportrån i Eskilstuna. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
Värdetransportrån i Eskilstuna. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Rån mot värdetransport i Eskilstuna

En värdetransport vid ICA Maxi i Skiftinge i Eskilstuna rånades under måndagseftermiddagen. Flera polispatruller ryckte ut strax före klockan 15.00. Männen var på tisdagen fortfarande på fri fot.

Minst två maskerade män tog en värdeväska från värdetransport och lämnade platsen på moped.

Uppgifter finns om att skjutvapen kan ha använts vid rånet.

- Ja, det var ett vapenliknande föremål, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen

Ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Uppgifterna är än så länge knapphändiga om hur rånet gick till, men enligt uppgifter ska de två männen ha väntat utanför affären och slagit till mot de anställda på värdetransportföretaget när de kom ut ur butiken. 

Rånarna försvann från Skiftinge på mopeden och polisen letade efter dem bland annat i trakterna kring Ärsta, enligt uppgifter till P4 Sörmland. 

Insatsen avvecklades ett par timmar efter rånet och en teknisk undersökning kommer att ske. Vid 18-tiden hade inga gärningsmän gripits, uppgav polisen på sin hemsida. 

Rånet idag har likheter med ett tidigare rån mot en värdetransport i Årby i Eskilstuna för drygt en månad sedan och ett rånförsök mot en värdetransport i Råbergstorp på andra sidan stan.

I de tre fallen använde rånarna moped och i alla fall var det två personer inblandade.

Polisen sa till P4 Sörmland en halvtimme innan rånet mot värdetransporten i Skiftinge ägde rum att polisen har en förhöjd beredskap nu inför julhelgen då mycket pengar är i omlopp, det vill säga att det nu finns en ökad rånrisk. Strax efter samtalet rånades värdetransporten i Skiftinge.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".