Rosvalla. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

Idrottsprofiler tar ställning mot skadegörelse i Nyköping

Kassem Awad, handbollsspelare: En fin sak att stå upp för
1:24 min

Flera lokala idrottsprofiler går nu tillsammans med Nyköpings kommun ut och tar ställning mot omfattande skadegörelsen på Rosvalla och andra idrottsarenor.

Innebandyspelare, fotbollsspelare och handbollsspelare från IFK Nyköping, Onyx innebandy och Nyköpings BIS är med i kampanjen och kommunen planerar flera aktiviteter för att minska förstörelsen på Rosvalla och andra hallar, bland annat kommer man att ytterligare information till föräldrar och ungdomar i skolorna.

– Jag tycker att det är en sån fin sak att stå upp för, att man inte ska sabotera vår fina arena. Jag hoppas att man ska kunna förstå att det kostar så mycket pengar och att man förstör för så många, säger Kassem Awad, handbollsspelare i IFK Nyköping - en av de som är med i kampanjen.

Eva Johansson är säkerhetssamordnare på Nyköpings kommun och en av initiativtagarna till kampanjen.

– Vi tror att idrottsprofiler kan ha ett annat inflytande på våra medborgare, att framförallt ungdomarna ser upp till idrottsprofilerna. Det är ett första försök att sprida det här budskapet, att det inte bara kommer från skola, polis och räddningstjänst utan att budskapet också kommer från våra vanliga medborgare som syns mer i staden.

Enligt kommunen innebär skadegörelsen en kostnad på uppemot en miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".