Jenny Salo, Guif
Jenny Salo, Guif. Foto: Felix Andersson

Guif vann med bitter eftersmak

Jenny Salo, Guif: Hade matchen där vi ville
1:39 min

Trots att Linn Persson i Guif skadade sig i början av matchen vann Guif hemma mo RP Linköping igår med 27-26.

Matchen var bara lite mer än en minut gammal när Linn Persson, viktig niometerspelare i Guif skadade sig.

Hon vred sig i smärtor och det var tydligt att knät var orsaken. Persson har tidigare drabbats av två korsbandsskador.

Guif kunde dock resa sig från den smällen och vinna en jämn match hemma mot RP Linköping med 27-26.

Guif vann, men det som var på allas läppar i Sporthallen kort efter slutsignalen var hur pass allvarlig skadan var på Linn Persson. Guifspelaren har tidigare råkat ut för två korsbandsskador och många befarar nu att hon drabbats av en tredje.

Det är ännu oklart om så är fallet men Linn Persson togs ut i omklädningsrummet och syntes inte mer i Sporthallen efter det.

Matchen då?

Guif var märkbart skakade av att lagkompisens skada och var på grund av det lite segstartade. Mia Lagumdzija tog ett stort ansvar i Linns frånvaro och bidrog starkt till att Guif kom ikapp och sedan förbi. Även Jenny Salo och hennes försvar lyckades täppa till bakåt så hemmatjejerna hade en ledning i paus.

I den andra halvleken höll Guif RP på ett betryggande avstånd men när matchen skulle avgöras kom några enkla misstag och vips var gästerna ikapp. Linköpingslaget hade sedan chansen att kvittera med bara sekunder kvar men Guif lyckades stoppa det och kunde ta ännu en uddamålsseger mot RP.

Matchfakta

Guif-RP Linköping 27-26 (15-14)

Guif: Mia Lagumdzija 10 (6), Carola Eriksson 4, Caroline Karlsson 3, Sofia Tenglin 2, Madeleine Kuivamäki 2, Josefine Johansson 2, Moa Hjalmarsson 2, Jessica Dickfors 1, Karin Larsson 1.

RP: Nathalie Barhanko 8 (4), Ida Sandell 7, Ellinor Fahlstedt 3, Elin Sjöbrink 1, Linn Lemon 1, Frida Höglin 1, Oliva Thörnblom 1, Linda Axelsson Lilja 1, Alice Hägg 1, Mika Thorsson 1, Emma Bergqvist 1.

Publik: 245.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".