Viktor Eriksson, tränare Eskilstuna United. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.
Viktor Eriksson, tränare Eskilstuna United. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio.

Landslagsspelare saknas när United tränar för nästa säsong

Tränaren: I den bästa av världar är alla med alltid
1:35 min

Sju spelare saknas på träningarna den här veckan och nästa för Eskilstuna United, som förebereder sig för nästa säsong i Damallsvenskan.

Tre av dem är med i det svenska a-landslaget, två med svenska U20 laget och två utomlands med Irland och Island. Och det är både bra och dåligt, enligt tränare Viktor Eriksson:

– Ja det är klart, i den bästa av världar har vi våra spelare här jämt och året runt. Men att vi har många borta när det är landslagsdagar tyder ju nånstans på att vi har duktiga spelare, säger Viktor Eriksson. 

Han menar att det här innebär en liten dipp både kvalitesmässigt och fartmässigt när de bästa spelarna inte är med på träningen.  Men  positivt med det är att unga spelare, som normalt inte tränar med A-laget nu får känna på hetluften, United har ett duktigt F19 lag och det är därifrån spelare hämtas vid behov. Normalt tränar ett par spelare från U19 hela tiden med A-laget, men just nu är det alltså lite fler. En av dem som fått chansen är Elin Rombing, som var lite pirrig före träningen.

– Ja, det är klart att det är lite nervöst när det är första träningen med ett nytt lag och så, jag har ju inte träffat de här spelarna förut, säger Elin Rombing.

Hur tänker du då när du ska ut här och göra din första träning?

– Jag tänker väl att jag ska göra mitt bästa och försöka spela enkelt och inte göra det så svårt för mig i början, säger Elin Rombing till vardags i Uniteds U19 lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".