Två långfärdsskridskoåkare i en isig vik, i förgrunden vass och snö. Foto: Lars Pehrson/TT.
Enligt Åke Ryberg är det viktigt att åka i bredd så att båda inte går igenom isen samtidigt. Foto: Lars Pehrson/TT.

Skridskoveteran chockad över dödsolyckan i Nyköpings skärgård

2:47 min

Åke Ryberg, långfärdsskridskoveteran inom Friluftsfrämjandet i Nyköping, var själv ute på isarna i skärgården utanför Nyköping igår. Nu hoppas han att polisen kommer att kunna ge svar på hur det gick till när två män omkom där igår.

De två männen, som var i 70-årsåldern, hittades döda i en isvak i Vålaröskärgården, söder om Langö, vid 20.30-tiden igår kväll.

Friluftsfrämjandet hade förra helgen arrangerat skridskoturer i området där de två männen omkom och samma dag som olyckan skedde var den mångårige ledaren inom Friluftsfrämjandet, Åke Ryberg, och tre andra ute och åkte i området.

– Det är något som vi absolut inte ville råka ut för och vi känner starkt för de anhöriga. Vi undrar hur det har gått till och vi avvaktar den utredning som polisen och räddningstjänsten gör och vi vill ta vara på de erfarenheter som finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista