Diana Bornstein Welff tittar på en skärm. Foto: Annizeth Åberg
Diana Bornstein Welff, barn- och ungdomsklinikens verksamhetschef på Kullbergska sjukhuset. Foto: Annizeth Åberg/Sveriges Radio

Barnsjukvården i västra Sörmland förstärks

2:14 min

Landstinget satsar bland annat på ett mobilt team på dagtid, mer personal med barnvård som specialitet inom primärvården och mer vård i hemmet i projektet Närvård Barn. 

Från första mars sätts det mobila teamet från Kullbergska Sjukhuset i Katrineholm in, med personal som är specialiserade inom barnsjukvård.

– Det kommer bli en process under 2016 att få allt att sitta så att säga, säger Marie Håkansson, som är projektledare för Närvård Barn.

Vad är den största förändringen som patienterna kommer uppleva?

– De kommer kunna få mycket mer hälso- och sjukvård nära, säger Marie Håkansson.

– Min tanke är att när det här sitter och vi har lidit oss igenom alla barnsjukdomar och tagit vara på allt som fungerar bra, så ska det här bli ett projekt som ska finnas i hela Sörmland, säger Diana Bornstein Welff, barn- och ungdomsklinikens verksamhetschef på Kullbergska sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista