Lantyoghurt med bärkompott. Foto: Malin Randeniye.
Lantyoghurt med bärkompott. Foto: Malin Randeniye.
Mat med Malin

Recept: Lantyoghurt med bärkompott

1:45 min

Med yoghurt från ett litet mejeri blir smaken så bra att det passar som findessert.

Malin Randeniye menar att bönderna behöver förädla sina råvaror för att klara den framtida konkurrensen. Här bjuder hon på ett desserttips med yoghurt och bär.

Ingredienser:

  • 4 dl naturell yoghurt
  • Bärkompott
  • 1 ½ dl röda bär (frysta går bra)
  • 1-2 msk socker
  • ½ krm vaniljpulver

Koka ihop ingredienserna till bärkompotten och låt den svalna.

Varva kompott och yoghurt i vackra glas och servera som en enkel men god dessert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista