Nyköping central. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
1 av 2
Nyköping central. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
Lastbilen sitter fastkilad mellan vägen och bron. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.
2 av 2
Viadukten över järnvägen ska byggas om så att den får full höjd. Här har en lastbil fastnat år 2011. Foto: Katarina Wahlström/Sveriges Radio.

Brunnsgatan i Nyköping stängs av när nytt resecentrum byggs

"Bilister kommer att få lov att ta en annan väg"
1:26 min

Nyköpingsborna kommer att få lov att hitta nya vägar in i Nyköping när viadukten på Brunnsgatan byggs om.

Ett nytt resecentrum ska byggas i Nyköping för både tåg- och bussresenärer. I samband med det kommer biltrafiken under viadukten vid Brunnsgatan vara avstängd under en längre tid.

– Vi behöver ha en passage för räddningstjänst och vi funderar på hur vi ska göra med gående och cyklister, men bilister får ta en annan väg, berättar Ingegerd Ask projektledare för bygget.

Buss- och tågstation ska i framtiden samlas på den gamla bangården i anslutning till Brunnsgatan, vilket gör att resecentrummet placeras närmare centrum, i Nyköping. Där kommer också ett nytt stationshus att byggas med parkeringar. 

Samtidigt byggs också järnvägsviadukten om över Brunnsgatan, och får full höjd så att bland annat långfärdsbussar ska kunna köra under. Och när det sker kommer trafiken att stängas av helt för bilister.

Den som ska ta sig med bil från södra delen av Nyköping till lasarettet kan under tiden få lov att åka via E4:an. Exakt när det kommer att ske är ännu inte klart.

– Det är först om två år vi har planer som vunnit laga kraft och sedan vet vi inte exakt när vi kan komma igång, säger projektledare Ingegerd Ask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".