Vattenläcka. Foto: Sörmland Vatten.
Vattenläcka. Arkivbild: Sörmland Vatten.

30 hushåll drabbade av vattenläcka i Eskilstuna

I Eskilstuna har en vattenläcka drabbat ett 30-tal hushåll i området kring Närjeholme, Mått Johanssons väg och Gap Sundsins väg. Det är en så kallad matarledning som har gått sönder.

Hushållen är utan vatten, men vattentankar är uppställda i området. De finns vid Närjeholmsvägen 6 och vid DBM Djurgårdens bygg och miljö, uppger bolaget på sin hemsida.

Vattenledningen är även en av matarledningarna till Torshälla vilken gör att även vattenleveransen till Torshälla kan bli påverkad genom dåligt tryck på vattnet.

Andreas Bander, distributionschef på Eskilstuna Strängnäs Energi, säger till P4 Sörmland att bolaget håller på att gräva och letar efter läckan, men att tjälen i marken försvårar arbetet.

Arbetet påbörjades i morse, men det finns ingen prognos för när vattnet kan vara tillbaka igen. 

– Det är svårt att säga, säger Andreas Bander.

Men när vattnet släpps på igen kan det vara missfärgat av rost, en det är inget som är farligt. Eskilstuna Strängnäs Energi uppmanar hushållen att då spola vattnet tills det är klart igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista