Här hittades 89-åringen. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio
Här hittades 89-åringen svårt misshandlad. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio

Nya uppgifter om 89-åringen som dödades i Eskilstuna

1:42 min

Fallet med den 89-årige man som misshandlades så svårt i Eskilstuna i början av december att han senare avled, togs upp av SVT:s program Veckans brott igår kväll och det framkom då nya uppgifter.

Bland annat berättade polisen att man hittade blod bakom en container vid Lidl i Råbergstorp där mannen hittades misshandlad i sin bil. Om det var blod från mannen eller någon annan är oklart.

I programmet framkom också att en kvinna i en bil observerat fem personer som sprang i riktning mot skogsområdet vid Fröslundaskolan, Sturegatan och Engelska skolan i närheten en knapp timme innan mannen hittades i sin bil vid 23.30-tiden. 

Enligt kriminologen Leif GW Persson är det statistiskt sett sannolikt att flera personer är inblandade.

– Statistiskt brukar det vara så vid sådana här händelser. Vi talar om personer i 20-årsåldern, säger Leif GW Persson, som inte tror att motivet var att de skulle råna mannen. Det börjar som något annat, men när man väl misshandlat honom tar man hans plånbok, säger han i programmet Veckans brott. 

300 förhör har genomförts, men några teorier om motivet har polisen inte velat berätta om.

– Det finns ju ingen anledning att springa omkring i det här området vid den här tidpunkten. De är höggradigt intressanta. Och så här dags vet ju mängder av människor vilka de där är. Sedan har de naturligtvis berättat det. Det finns en stor krets som vet om det här. Det är nog allmän vetskap i vissa kretsar, säger Leif GW Persson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista