Simläraren Madelene Eriksson och arbetsledaren Britt Fredriksson i Duveholmshallen i Katrineholm. Foto: Evelina Crabb/ P4 Sörmland.
Simläraren Madelene Eriksson och arbetsledaren Britt Fredriksson i Duveholmshallen i Katrineholm. Foto: Evelina Crabb/ P4 Sörmland.

Hårt tryck på simskoleplatserna i Sörmland

Madelene Eriksson, Duveholmshallen: Viktigt att skapa vattenvana tidigt
1:28 min

I Duveholmshallen i Katrineholm har personalen försökt lösa problemet genom att redan nu släppa platserna till sommarens kurser.

Telefonen går varm hos simläraren Madelene Eriksson och hennes kollegor på Duveholmshallen i Katrineholm.

– Många blir ganska besvikna när det är fullt. Men vi försöker lösa det här genom att erbjuda plats till sommaren, säger Madelene Eriksson.

Totalt 48 platser finns till sommarens kurser i Katrineholm.

Trenden är densamma över hela länet.

I Eskilstuna har trycket varit hårt under många år. Torbjörn Bergvall som är vd på Vattenpalatset hoppas på förändring när det nya Munktellbadet står klart till sommaren.

I Nyköping är badhuset stängt för renovering och det märks både på badhuset i Vagnhärad och i Oxelösund, enligt personalen.

I Vingåker finns enstaka platser kvar.

Britt Fredriksson är arbetsledare i Duveholmshallen och menar att det finns flera orsaker till att efterfrågan är så stor.

– Det pratas mycket om vatten och säkerhet idag. Många föräldrar är måna om att barnen lär sig simma och kraven från skolan har även blivit tuffare, säger Britt Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".