Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.

Hårdare tag mot mobiler på skola i Eskilstuna

Ingrid Ledung, lärare: Vi hoppas på en diskussion
1:36 min

Efter ett antal incidenter där lärare och elever kränkts genom filmning på Djurgårdsskolan i Eskilstuna har ledningen beslutat att förbjuda eleverna från att ha telefonerna synliga under lektionstid.

De nya reglerna kommer att börja gälla efter nästa vecka, och det är hårda bud som gäller: Inga mobiltelefoner får vara synliga under lektionerna. De får inte användas, eller ens ligga på borden.
Reglerna kom till efter att ett antal incidenter med kränkande filmning av både elever och lärare skett på Djurgårdsskolan i Eskilstuna.

Läraren Ingrid Ledung hoppas att det kommer leda till att eleverna får sig en tankeställare.
– Vi hoppas ju det så att vi får en diskussion vad vi ska använda mobilerna till, för det är ett jättebra verktyg, säger hon.

Många elever har ställt sig frågande till att inte längre kunna få fotografera tavel-anteckningar eller använda sig av telefonen i pluggsyfte, men Ingrid Ledung menar att reglerna kan komma att lättas upp om allt fungerar bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".