Ulrik Munther. Foto: Pia Lindhe Rudolf
Ulrik Munther. Foto: Pia Lindhe Rudolf

Ulrik Munther: Det har hänt sjukt mycket de senaste tre åren

16 min

På måndag presenterar Sveriges Television de första artisterna i Melodifestivalen 2013. Vi får då reda på vilka som tävlar i de två första deltävlingarna.

Melodifestivalen är en intensiv tävling som kan betyda mycket för artisternas karriärer. En av dem som det gick extra bra för i årets tävling var Ulrik Munther. 18 år gammal ställde han sig på en av Sveriges största musikscener och blev trea. Det har varit ett intensivt år för Ulrik. Han har turnérat över hela landet och gästat Sörmland flera gånger.Ulrik Munther är idag 18 år. Han började sin karriär med att vinna den svenska och nordiska Lilla Melodifestivalen 2009.

- Det var pappa som tyckte att jag skulle skicka in låten, berättar han i Haffa.

Det rådet var början på en framgångsrik karriär. Han fick stor uppmärksamhet med sin version av Lady Gagas Born this way. Den spred sig som en löpeld på internet och lovorden var många. I Haffa idag berättade han om hur livet förändrades när karriären satte fart. Han började pendla mellan hemmet och skolan i Kungsbacka och inspelningsstudior i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista