Carl-Einar Häckner. Foto: Carl Thorborg / Riksteatern
Carl-Einar Häckner. Foto: Carl Thorborg / Riksteatern

Carl-Einar Häckner - från binikemask till Swedish Meatballs

Carl-Einar Häckner- En magisk resa från binikemask till Swedish Meatballs
18 min

Många lärde känna honom när han stoppade en kondom i näsan och drog ut den genom munnen. Sedan dess har han gjort många konststycken och blivit utsedd både till Sveriges roligaste och sexigaste man.

De senaste åren har han rest runt en del i världen. I utsvängd kostym som skulle gjort ABBA gröna av avund har han äntrat scener i Melbourne och London. Han har slagt sönder gitarrer, men helt sonika plockat fram en låda med en ny och försökt tyda monteringsanvisningen för att skruva ihop den. Vilket inte alltid är så lätt. Men kanske lättare än han haft att förstå sig själv ibland.

- I don´t speak english...well I speak it but I don´t understand what I´m saying.

Nu är Carl-Einar Häckner i Sverige igen och på tisdag ger han sin show Swedish meatballs med lingon i Eskilstuna.

Det var Carl-Einars farmor som öppnade hans ögon för trolleri när han var i femårsåldern.

- Hon kunde trolla bort en kapsyl. Än idag undrar jag var den är, säger Carl-Einar.

Första gången han trollade för publik var i en trolleritävling på Liseberg när han var elva år. En upplevelse som var magisk även för Carl-Einar. Efter det var han helt inställd på att det var magi som var hans framtid. Idag har magin fört honom runt världen och är sedan länge hans yrke.

Carl-Einar Häckner gästade oss i Haffa idag och berättade bland annat om farmor, binikemasken Slinger och duvorna i badrummet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".