Lill-Babs sjunger för Världens Barn i Eskilstuna

13 min

Genom åren har hon arbetat mycket för att samla in pengar till behövande barn. Nu kommer Lill-Babs till Eskilstuna för att sjunga på den gala som ordnas för Världens Barn.

Galan är i Stålforsskolans Konserthall den 24 september och ordnas av Eskilstuna Musikskola och organisationen Världens Barn i Eskilstuna. För Lill-Babs var det självklart att ställa upp när hon fick frågan om hon ville gästa galan.

- Jag tycker vi ska göra allt vad vi kan för världens barn och för våra barn. Det kostar lite tid men den tiden har vi råd att dela med oss av, säger Lill-Babs i Haffa.

Hon har en egen stiftelse som hjälper barn i Sverige och har även ett samarbete med Ankarstiftelsen. I det samarbetet har hon bland annat samlat in pengar till att bygga skolor i indianbyar i Colombia. För några år sedan reste hon dit för att få se skolorna som byggts.

- Det var en fantastisk rese och underbart att få se den lycka barnen kände över att få gå i skolan.

Hör här Pia Lindhe Rudolfs möte med Barbro "Lill-Babs" Svensson. Ett möte som för oss mellan olika tider och platser i världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista