Simon J Berger Foto: Olle Eriksson
Simon J Berger Foto: Olle Eriksson

Simon J Berger spelar Paul från Eskilstuna i Torka aldrig tårar utan handskar

Simon J Berger spelar Paul från Eskilstuna i Torka aldrig tårar utan handskar
16 min

Eskilstuna har fått en ny filmhjälte. En karaktär som inte firar jul, men är helt med när det handlar om att dekorera lägenheter med glitter. En varm man som tar hand om alla och är en sammanhållande länk i en omdefinerad familj.

"En slags bögarnas motsvarighet till Moder Theresa. Men med bättre foundation", skiver Jonas Gardell i sin bok Torka aldrig tårar utan handskar.

Paul kommer från Eskilstuna, men har flyttat till Stockholm liksom många andra homosexuella gjorde under början av 80-talet. Han är en av huvudpersonerna i Gardells hyllade bok och även i den tvserie som visas på SVT just nu. Paul håller ihop den nya familj. En familj som blir en trygghet för ett gäng män som annars ofta under denna tid blev utstötta och kallade perversa för sin kärleks skull.  Och som en efter en blir sjuka, tynar bort och dör.

I tvserien Torka aldrig tårar utan handskar spelas Paul av Simon J Berger som har lovordats av många för sin skådespelarprestation. Idag hälsade han på i Haffa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".