Andreas Johnson. Foto: Pia Lindhe Rudolf.
Andreas Johnson på Rosvalla i Nyköping. Foto: Pia Lindhe Rudolf.

Andreas Johnson: Jag levde min dröm men fann ingen glädje i den

8:36 min

För ett par månader sedan var han med i Melodifestivalen i Nyköping. Han var en av dem som var mitt i detta glimmande nöjesgytter. Ständigt uppvaktad av media och applåderad av publiken. Idag ger vi er en annan bild av Andreas Johnson.

För bakom de gnistrande strålkastarna finns en annan sida av framgången. När drömmen om framgång blev sann för Andreas i början av 2000-talet förvandlades sagan till en mardröm.

- Jag levde min dröm men fann ingen glädje i det utan blev helt likgiltig, säger Andreas Johnson i ett samtal med Haffas programledare Pia Lindhe Rudolf.

Det var några år efter det stora genombrottet med låten "Glorious" som det hände. Framgångarna var stora och Andreas var välkänd för sin musik i många länder. Han beskriver hur han hade bränt ljuset i båda ändar och inte klarade av att stå på scenen.

Andreas berättar om en ångestfylld tid då han flyttade runt bland vänner som bodde utomlands. Han kände sig rotlös och saknade plötligt småstadslivet som han en gång hade flytt från.

- Jag minns hur jag gick runt i mina barndomskvarter och såg en av mina klasskamrater. Han klippte gräset på sin tomt och barnen gungade. Jag blev avis och kände att de som stannade kvar hade hittat rätt. Jag hade ingenting. Jag hade ett sug efter något riktigt i livet.

I Haffa berättar Andreas Johnson om den svåra tiden i karriären och om vägen tillbaka till glädjen i musiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista