Jessica Folcker. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jessica Folcker. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Jessica Folcker: Det svåra i livet har gjort mig mer närvarande

Jessica Folcker: ”Det svåra i livet har gjort mig mer närvarande”
14 min

Hon har alltid älskat musiken och gick på Adolf Fredriks musikskola. Men det var efter skolan, då hon började arbeta i en klädbutik som musikkarriären satte fart. Butikens ägare hette nämligen Dr Alban.

Han såg Jessica Folckers sångkvalitéer och efter ett år av tjat från hans sida så gick den blyga Jessica med på att sjunga med honom. Hur det gick sedan vet vi. Jessica Folcker slog igenom stort i slutet av 90-talet. Genombrottslåt "Tell me what you like" tog henne högt upp på listorna världen över.

Idag bor hon på Älgön utanför Saltsjöbaden och ägnar stor del av tiden åt sin familj. Hon har fyra barn och den äldste sonen lider av den kroniska sjukdomen cystisk fibros.

I ett samtal med Haffas programledare Pia Lindhe Rudolf berättar hon om hur livet förändrats och om hur svårigheterna har gjort henne mer närvarande.

- Mitt arbete med musiken är med hela hjärtat och själen. Jag har inte riktigt varit i fas med mig själv och har inte kunde hålla samma tempo som tidigare, säger hon.

Men nu känner hon en längtan till musiken och njuter av sitt jobb. Jessica skriver inte sin musik själv men har skrivit lite text på senaste skivan som kom 2007.

- Jag är lite sugen på att skriva mer text själv. Då har jag massor att dela med mig av, säger hon.

I helgen kommer Jessica till Flen för att sjunga. En ort som hon kört många varv runt. Hon tog nämligen sitt körkort där i slutet av 90-talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".