Soran Ismail - med humorn som försvar

Vi lärde känna honom i tv-serien Parlamentet. Själv kallar han sig åsiktskomiker och tycker inte att det finns någon humor i glädje.

Inspirationen och komiken föds i ilska och frustration över saker i samhället.

Haffa låter dig möta Soran Ismail. I ett samtal med Pia Lindhe Rudolf berättar han hur humoren var ett försvar under uppväxten och hur fotbollen hjälper honom att få fram känslor han sällan släpper fram. Som barn tog han udden av de dumma kommentarerna genom att förekomma andra och driva med sig själv. Humorn blev hans försvar.

- Jag var så känslig som liten. Jag har byggt upp en mur och en distans till känslorna. Det är mindre action i mitt känsloliv än hos många andra. Jag blir mindre ledsen men också mindre överlycklig, säger Soran. 

En höstdag 2006 stod han på scenen och bjöd på stå-upp komik för första gången. Hans egna förväntningar var inte höga, men han ville prova. Idag är han en av våra mest uppskattade komiker och han turnerar runt landet och uppträder för utsålda hus.

- Den bekräftelsen och glädje man får från publiken är fantastisk känsla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista