Eric Gadd. Foto: Roger Vikström/Scanpix
Eric Gadd. Foto: Roger Vikström/Scanpix

Eric Gadd: Jag låtsades att jag hade ett rockband

15 min

Han köpte platåträskor med stjärnor på och låtsades spela i ett rockband. Eric Gadd var 9 år och hade just hittat en metod för att komma ur mobbarnas klor. På en dag bytte han stil och blev tuff rockkille med attityd.

Snart var det upp till bevis och han tvingades att starta bandet som han hade sagt att han spelade i. Det blev succé och han blev något av en lokalkändis i Vallentuna. Musiken som från början var en nioårings metod att komma ur mobbningen har idag förändrats till ren kärleken till musiken. Idag kallas Eric Gadd ofta för soulkungen av Sverige.

- Jag blev totalt förälskad i soulmusiken när jag lyssnade på programmet Soul Corner, säger Eric.

Han var 12 år när han en lördagkväll för första gången hörde Mats Nileskärs musikprogram som sändes på P3. Efter den dagen var det soul som gällde för Eric.

- Nu ska vi sluta spela den här skitrocken, så sa jag till mitt band dagen efter jag hört programmet, skrattar Eric. Han kamrater undrade lite vad som hänt, men sen var det soul som gällde.

Haffas programledare Pia Lindhe Rudolf tar dig med på ett möte med Eric Gadd och ett samtal om musiken, barndomen, filosofin och varför han egentligen samlar på peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista