Tobbe Trollkarl. Foto Janerik Henriksson/Scanpix
Professionell rymmare, casanova på dansgolvet, idolletare och Las Vegasresenär. Tobbe Trollkarl har många strängar på sin lyra. Foto Janerik Henriksson/Scanpix

Tobbe Blom - Professionell rymmare som värderar trollkarlskongresserna i Las Vegas högt

14 min

Han har varit professionell rymmare och även letat idoler i TV. Idag haffar vi Tobbe Blom alias Tobbe Trollkarl.

Sedan tvdebuten i programmet "På rymmen" på 90-talet har vi sett honom i en mängd tvproduktioner av olika karraktär. Men det är i trollkarlsyrket han känner sig mest hemma. Intresset började med en gammal trollerilåda som hade tillhört hans farfars far och gått i arv i familjen.

- Dealen var att jag skulle få trollerilådan när jag blev femton, men jag började använda den i smyg när jag var tretton år, säger Tobbe.  

Tobbe gör många uppträdanden i trolleriets konst. Men som trollkarl gäller det också att hålla sig ajour med vad som sker i magins värld. Varje år åker han på trollkarlskongress i Las Vegas. Då samlas magiker från hela världen där och lär sig mer och köper trollerirekvisita. Hur det egentligen fungerar när trollkarlar intar Las Vegas kan du höra här...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista