Afro-Dite. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Afro-Dite under fredagens repetition till Melodifestivalen i Växjö. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Melodifestivalyra med Kayo i Haffa

Melodifestivalyra med Kayo i Haffa
17 min

Häng med Haffa till Växjö och gå bakom kulisserna i årets första deltävling i Melodifestivalen.

Idag kör det igång - Melodifestivalen 2012. I sex veckor turnerar festivalen runt i landet för att få 32 bidrag att bli till en vinnare. Om fyra veckor kommer festivalen till Nyköping. Det är Andra Chansen som kommer vara där den första helgen i mars. En delegation från Nyköpings kommun är nu i Växjö för att få lite sista inspiration inför Nyköpingsbesöket.

- Jag har så jättehärliga förväntningar. Jag väntar mig en fantastisk folkfest. säger Linda Kron Keski-Kungas från Nyköpings kommun.

 I dagens Haffa gick vi också bakom kulisserna i Växjö. Vi möte Kayo från Afro-Dite som ju inte är någon nybörjare i Melodifestivalsammanhang. 2002 vann hon tillsammans med sin grupp Afro-Dite med låten Never let it go. Låten de framför i år "The boy can dance" beskriver Kayo som en glittrande discolåt.

- Vi hoppas förstås att gå direkt till Globen, säger Kayo i Haffa.

Vi fick också en rapport från dagens repetitioner. Stefan Eriksson entusiast och bloggare gav oss en livfull beskrivning av allt från musikrepetioner, kläder och stämningen runt arenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".