Mauro Scocco. Foto: Pia Lindhe Rudolf
Framtiden är ett oskrivet blad för Mauro Scocco. Kalendern är tom och i Haffa idag filosoferar han över vad han ska fylla den med. Foto: Pia Lindhe Rudolf

Mauro Scocco om uppstoppade fåglar, bilar och kärleken

13 min

Vi är en hel generation som växt upp med honom. Hans musik har följt oss genom livet i glädje, vemod och sorg. Ibland har den lyft oss och ibland låtit oss vila i ensamhet och andra känslor. Under åren har Mauro Scocco skrivit mängder av låtar åt sig själv och andra artister.

- En del av utmaningen är att skriva om samma saker på ett nytt sätt, säger Mauro och menar att nya låtar inte får bli bleka kopior av gamla. Han säger att han i stor utsträckning tävlar mot sig själv och sina tidigare låtar.

Senaste skivan heter "Musik för nyskilda" men Mauro själv är varken skild eller separerad. Han lever sedan länge i ett förhållande men tror inte på äktenskapet.

- Jag har aldrig förstått vad jag skulle vinna på att gifta mig, säger Mauro Scoco. So much for romantiker.

Den svåra och intressanta delen är hur man ska hålla spänningen vid liv år efter år när vardagen tar över, menar han. Oavsett om man har en ring på fingret eller inte.

Hur ska man då göra för att klara att hålla spänningen vid liv?

Ja, svaret på den frågan kan Mauro tyvärr inte ge oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista