Cajsa Stina Åkerström. Foto: Pia Lindhe Rudolf
Cajsa Stina Åkerström. Foto: Pia Lindhe Rudolf

Cajsa Stina Åkerström om sin uppväxt: Det är en livslång kamp att återskapa mitt jag

18 min

Vi känner henne som kvinnan som frågar stjärnorna och har socker, knäckebröd och choklad på inköpslistan. Cajsa Stina Åkerström slog igenom 1994 med låten Fråga stjärnorna och har sedan dess gjort många låtar som fått en plats i våra minnen.

Men förutom att vara en framgångsrik sångerska är hon även dotter till Fred Åkerström. Han var en uppskattade vissångare, men även en nära vän till flaskan. I dagens Haffa berättar Cajsa Stina om hur det var att leva med sin far.

- Jag har burit på väldigt mycket genom livet. Det har varit en livslång kamp att återskapa mitt jag, berätta Cajsa Stina Åkerström.

Hon berättar att hennes pappa och hon hade en total kärlek mellan sig, men den innebar även mycket frustration och ilska. Han kunde blir fruktansvärt arg för minsta sak.

- Jag vill berätta för pappas skull, för att ge honom upprättelse, säger Cajsa Stina. Genom att berätta vill jag skapa en förståelse och medkänsla för pappa och det han blev utsatt för som barn. Han led av ångest från det han föddes till det han dog. Det är nog en av anledningarna till hans fullständiga genialitet i sitt uttolkande, menar hon. Han hade så nära till sina känslor. Glädje och skaparlust men även sorg och ilska.

Hör här Pia Lindhe Rudolfs möte med Cajsa Stina Åkerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista