Pia Lindhe Rudolf möter Jonas Gardell. Foto: Pia Lindhe Rudolf
Pia Lindhe Rudolf möter Jonas Gardell. Foto: Pia Lindhe Rudolf

Pia Lindhe Rudolf möter Jonas Gardell

16 min

4937 - det var det första namn han använde när han skrev. Bakom pseudonymen 4937 dolde sig en ung kille. Idag är han hedersdoktor i teologi, komiker och författare. Alla känner hans namn och han lämnar få oberörda. Mannen är Jonas Gardell.

Nu är han aktuell med sin föreställning Trafikplats Glädjen. Namnet har han hämtat från en vägskylt och ett namn på en trafikplats utanför Uppsala. På torsdag nästa vecka ger han sin föreställning i Nyköping.

Trafikplats Glädjen handlar om den lille pojken som inte riktigt hör till. Han drömmer om en resa till Disneyworld och letar efter lyckan.Det handlar om att våga fast man inte tror att man vågar och att ta emot det som faktsikt ges.

Haffas programledare har sett föreställningen och träffade också Jonas Gardell på ett café i Stockholm. Det blev ett samtal om alltfrån trafikplatsen till kärlekslappar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista