Viktor Östlund och Kristjan Andresson, Guif. Foto: Reino Hlein/Sveriges Radio.
Guifs EM-stjärna Viktor Östlund och tränare Kristjan Andresson laddar för omstart i elitserien i handboll. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.

Guif ska leverera på rätt nivå under våren

0:56 min

Guif siktar på att avsluta elitseriespelet i handboll på bästa sätt.
EM uppehållet har använts för träning, men också mycket diskussioner kring det som inte fungerat under hösten.

Guif ligger på nionde plats, direkt utanför slutspelsplats, inför onsdagens omstart i elitserien. Inte alls det man räknat med när serien startade i september.

- Vi har ett lag med många duktiga handbollspelare och borde ligga bättre till, säger den huvudansvarige tränaren Kristjan Andresson.

EM uppehållet har använts till att diskutera ihop sig om det som varit, men framför allt vad man vill åstadkomma nu när seriespelet ska avslutas.

- Självklart har jag som huvudansvarig stor del i hur det går, men jag kan ju inte fixa saker och ting ensam utan spelarna måste ju också bidra, säger han, men poängterar att det aldrig handlat om några schismer bakom den varierande kvalitén i spelet.

Han pekar på att spelare också varit skadade, men våren ska bli annorlunda.

- Vi har inte levererat på den nivå vi vill leverera och nu ska vi göra det. Vi vill vara aggressiva, ha mycket spring i benen och spela kreativ handboll. Det ska vi göra under våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista