Jonathan Kasche tränar inför kock-SM här fileár han en hälleflundra. Foto: Hugo Wennström Sveriges / Radio
Jonathan Kasche tränar inför kock-SM. Här fileár han en hälleflundra. Foto: Hugo Wennström Sveriges / Radio

Jonathan Kasche från Eskilstuna är finalist i kock-SM och älskar sitt jobb

Jonathan Kasche om att jobba med ett framtidsyrke
3:56 min

21 år och finalist i kock-SM. Det går bra för Jonathan Kasche från Eskilstuna. Han älskar sitt jobb och gör allt för att inspirera fler till att söka sig till kockbranchen.

Arbetsförmedlingen kom idag med en ny lista över bristyrken i Sörmland vilket innebär en lista för brancher som behöver mer arbetskraft. Kock finns med på listan och om det säger Jonathan Kasche såhär.

– Jag tycker det är trist att det är brist på kockar. Många hoppar av efter gymnasiet. Det kanske beror på att det har varit ett tufft arbetsklimat med mycket jobb på kvällar och helger.

Jonathan tycker att han får ihop fritiden på ett bra sätt och vill slå ett slag för hur brett kockyrket är.

– Det finns mycket jobb och jag tycker det är viktigt att veta att det finns stora möjligheter att jobba över hela världen, säger han.

Han tycker inte att man ska välja ett yrke för att det är ett så kallat framtidsyrke.

– Jag tycker man ska tycka om det man gör. Jag älskar att laga mat och sen att det är brist på kockar kanske öppnar upp ögonen för andra men för mig var det att jag i grunden gillar att laga mat, avslutar Jonathan Kasche.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".