Våldtäktsrättegång i Eskilstuna.
1 av 2
Rättegången om våldtäkten i Eskilstuna 2011 inleddes vid tingsrätten på torsdagsmorgonen. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.
Avspärrningar vid järnvägsviadukten i centrala Eskilstuna. Foto: Ludvig Drevfjäll/P4 Sörmland
2 av 2
En kvinna i 25-årsåldern misstänks ha blivit överfallen i en hiss vid järnvägsviadukten i centrala Eskilstuna. Foto: Ludvig Drevfjäll/Sveriges Radio.

Våldtäktsmisstänkt i Eskilstuna nekar trots DNA-bevis

Reino Helin rapporterar
1:05 min

Den 35-årige man, som misstänks för en brutal våldtäkt på Tegelbruksgatan i Eskilstuna 2011 nekar till brottet trots DNA-bevis.

Rättegången mot honom inleddes i morse och innan dörrarna stängdes för åhörare hann han ändå medge att han var på plats, där våldtäkten skedde en natt i april 2011. Han sade också att han inte gjort sig skyldig till våldtäkt.

En kvinna överfölls då, slets uppför en trappa och in i en hiss, där hon misshandlades och våldtogs.

Polisen gick en kort tid efter ut med hans bild och identitet, säkra på att han var den skyldige eftersom hans DNA hittats på offret, DNA som matchade en för våldtäktsdömd man 2007 i Boden.

Han greps i december i Frankrike, där han sökte asyl och myndigheterna kunde genom hans DNA upptäcka att han var eftersökt för våldtäkt i Sverige.

Han medgav alltså att han fanns på plats i samband med händelsen i Eskilstuna i april 2011, men att han inte gjort sig skyldig till våldtäkt och genom sin försvarare utlovade han också sin historia längre fram i rättegången.

Genom åklagaren begärde den överfallna kvinnan skadestånd med 165 000 kronor, 15 000 för sveda och värd och 150 000 för kränkning.

Rättegången i övrigt genomförs bakom stängda dörrar. Dom meddelas den 16 februari och mannen hålls kvar i häkte under tiden, enligt tingsrätten.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".