Finansministern Magdalena Andersson och byggherren Peter Sverin.
Finansministern Magdalena Andersson och byggherren Peter Sverin i kvarteret Vulkanen. Foto: Hugo Wennström / Sveriges Radio

Finansministern imponerad av bostadsbyggandet i Eskilstuna

2:25 min

Finansministern Magdalena Andersson är idag i Eskilstuna. Hon ska bland annat besöka kommunledningen i stadshuset men passade också på att ta en närmre titt på bostadsbyggandet i stan. 

Trots att det råder bostadsbrist i Eskilstuna som på många andra ställen i landet imponeras finansminstern Magdalena Andersson av bostadsbyggandet i Eskilstuna.

– Det syns väldigt tydligt vilka politiker man har. I en del kommuner så byggs det mycket och i andra mindre men här i Eskilstuna ser politikerna till att det byggs för att man vill bygga bort bostadsbristen, säger hon.

Med tanke på världsläget där vi kommer behöva ta emot fler invandrare i kombination med att folkmänden ökar kommer det inte bli fler tillgängliga lägenheter om ingenting görs. Magdalena Andersson menar att problemet med bostadsbristen inte är något nytt.

– I Sverige har det byggts för lite under lång tid och det oavsett hur många invandrare som kommer. Här var det ju så att det kom många som sökte asyl i Sverige och här har regeringen vidtagit kraftiga åtgärder för att få ned antalet asylsökande för det handlar om hur snabbt ett land kan växa, säger finansministern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista