Någon skriver på tangentbord. Foto: Hasse Holmberg / TT
Foto: Hasse Holmberg / TT

Kritik mot varningar på sociala medier

Mikael Schirén i Gnesta: Vart är vårt land på väg?
1:44 min

Varningar och efterlysningar på sociala medier kan trissa upp en otrygg stämning utan att det finns något att oroa sig över. Mikael Schirén i Gnesta har fått nog.

Vad tycker du om att varningar sprids på sociala medier? Du kan diskutera på vår Facebook-sida.

– Skumt påträngande person, ger sig inte.....

Michael Schirén i Gnesta läser högt från inläggen på Facebook. Han tycker att det blivit ett allt mer misstänksamt klimat bland de boende i Gnesta sedan det börjat dyka upp observationer och efterlysningar i en Facebookgrupp.

På sociala medier flyger varningarna friskt om såväl skumma bilar som suspekta personer som setts röra sig runtom i stan.

Det här är förvisso inget unikt för Gnesta, men Mikael Schirén skrev nyligen ett inlägg i gruppen Gnesta Tillsammans för att väcka frågan om misstänksamheten, som han upplever präglar diskussionerna på sociala medier.

– Jag fick extremt många delningar. Vart är vårt land på väg? 

– Det här skapar en onödig otrygghet, det kan bli en höna av en fjäder, säger Lotta Thyni som är gruppchef för områdespoliserna i Sörmland och som har till uppgift att röra sig i vissa områden och skapa trygghet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".