Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Dietisten tipsar: Så förbränner du semlan på bästa sätt

Publicerat tisdag 9 februari 2016 kl 08.00
Angelica Ulander: Semlan är social och trevlig
1:49 min
Angelica Ulander, dietist Fröslunda vårdcentral i Eskilstuna.
1 av 2
Angelica Ulander, dietist Fröslunda vårdcentral i Eskilstuna. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio
2 av 2
Semla med jordgubb-, pistage-, lakrits och blåbärdssmak. FOTO: Sofie Lind/Sveriges Radio Foto: Sofie Lind/Sveriges Radio

Bomb av kolhydrater eller finns det nyttigheter i februari månads favoritfika? Morgon i P4 Sörmland träffade dietisten Angelica Ulander för att reda ut innehållsförteckningen.

vår Instagram kan du också se video-klipp på hur du kan träna bort semlan

Morgonprogrammet med Johanna Jennische och Josefin Lundin bröt under tisdagsmorgonen ner februarifavoriten semlan i beståndsdelar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".