Restaurang Fyren i Trosa hamn totalförstördes vid en brand i natt. Foto: Pontus Stenberg.
1 av 2
Restaurang Fyren i Trosa hamn totalförstördes vid en brand i natt. Foto: Pontus Stenberg
Branden i restaurang Fyren i Trosa totalförstörde byggnaden. Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.
2 av 2
Branden i restaurang Fyren i Trosa totalförstörde byggnaden. Foto: Foto: Josefin Lundin/Sveriges Radio.

Restaurang Fyren i Trosa totalförstörd i brand

3:33 min

Restaurang Fyren i Trosa hamn totalförstördes vid en brand natten mot onsdag. Det var strax efter klockan ett som larmet kom.

När räddningstjänsten kom till platsen var det en fullt utvecklad brand och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att förhindra spridning till intilliggande fastigheter. 

– Restaurangen var övertänd och räddningstjänsten var tvungen att försöka inrikta sig på att försöka begränsa branden. Där nere är det många tätt intilliggande fastigheter, säger Peter Kangedahl, räddningschef i beredskap.

Han säger att det är oklart varför det började brinna.

Någon verksamhet pågick inte på restaurang Fyren eftersom krogen är verksam på sommaren.

– Inga människor fanns på plats och det finns inga uppgifter om att någon har skadats, säger Peter Kangedahl, räddningschef i beredskap vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Under natten arbetade räddningstjänsten med att hindra branden från att sprida sig, men under morgonen koncentrerade man sig på att släcka branden i restaurangen.

– Just nu är det mest bara ruiner kvar, en byggnad som rasat ihop till stora delar. Vi har också rivit delar där vi hade pågående brand i takkonstruktioner och olika delar för att för förhindra spridning, säger Räddningsledaren Torbjörn Erström.

Räddningstjänsten beräknas vara kvar på plats fram till lunchtid, enligt polisen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista