Jonna Adelerteg följer med tränarna Helena och Sebastian Mellander till USA.
Jonna Adelerteg följer med tränarna Helena och Sebastian Mellander till USA. Foto: Hugo Wennström/Sveriges Radio.

De lämnar Eskilstuna för Boston efter OS

5:15 min

Efter tolv år i Eskilstuna har de nu bestämt sig för att testa vingarna i USA. Sveriges två bästa gymnastiktränare tackar för sig i höst och troligtvis tar de med sig några av sina duktiga adepter.

Ännu en träning är slut i Vilstahallen. Men i morgon är det dags igen. Så har det sätt ut de senaste åren för tränarparet Mellander som lagt ned allt och lite till i svensk gymnastik.

Trots att de snart gjort sitt i Sverige är inte Sebastian Mellander orolig för framtida satsningar inom gymnastiken i Eskilstuna.

– Det kommer upp många duktiga underifrån som vi hoppas kommer att fortsätta representera EGF så statusen kommer vara kvar i stan, säger Sebastian Mellander.

Det nya livet i USA handlar först och främst inte om gymnastik. Paret har två små barn som ska komma in i skolan och så är det mycket runt om rent praktiskt som ska lösas menar Sebastian. När väl de är på plats ska satsningen på gymnastiken återtas.

– Vi kommer att få jobba med gymnaster som inte har kommit så långt och de som har kommit längre. Det kommer bli ett mycket bredare arbete än det vi har hållit på med de senaste åren, säger han.

Idag kom beskedet att Jonna Adlerteg flyttar med Helena och Sebastian Mellander till Boston.

– Vi fick reda på det här i oktober. Man har ju vetat att de gått lite i de här tankarna så nu har man fått smälta beskedet lite och tänka på vad man själv vill göra, säger Jonna Adlerteg.

Så här går tankarna hos Jonna inför tränarnas flytt.

– Jag kommer att flytta med dem. Jag känner att vi har byggt upp ett väldigt bra samarbete och jag känner inte att det finns någon annan tränare här i Sverige som jag kan utvecklas lika mycket med, avslutar hon. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista