Björn Envall med sonen Oliwer Envall får nu åka till Winter Clash i Holland.
Björn Envall med sonen Oliwer Envall får nu åka till Winter Clash i Holland. Foto: Hugo Wennström/ Sveriges Radio

Sagan som blev sann för tolvårige Oliwer från Eskilstuna

Sagan som blev sann
4:45 min

På två dygn fick de ihop tillräckligt med pengar för att kunna förverkliga sin dröm. Nu ska far och son åka på ett av världens största inlineevent.

Han är tolv år och hänger mer i inlinehallen än hemma. För en dryg vecka sedan vann Oliwer Envall från Eskilstuna en inlinetävling som gav honom ett wild card till Winter Clash som är en av världens största inlineevent. 

Det vara bara en liten detalj som var tvungen att lösas. Oliwers pappa Björn Envall hade inte de ekonomiska förutsättningarna att betala resan för sig själv och sin son och efter ett snabbt övervägande bestämde han sig för att starta ett event på facebook. Resultatet blev en dundersuccé.

Nästa helg kommer Oliwer och Björn Envall förverkliga deras dröm som för några dar sedan var en utopi. Hör här ovan om hur det hela gick till när Oliwers saga blev sann.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".