Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Mat med Malins recept: Gremolata.
Gremolata. Foto: Malin Randeniye

Mat med Malins recept: Gremolata

"Proportionerna är inte så viktiga"
1:04 min

En italiensk smaksättare och ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och fågel.

Hör Malin om färska örter måndag eftermiddag kl 15.35

Ingredienser:

  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Zest från 1 ekologisk citron
  • 2 msk olivolja

Hacka persilja och vitlök, tvätta citronen och riv av zestet blanda allt tillsammans med olivolja och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

/Recept av Malin Randeniye

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".