Mat med Malins recept: Gremolata.
Gremolata. Foto: Malin Randeniye

Mat med Malins recept: Gremolata

"Proportionerna är inte så viktiga"
1:04 min

En italiensk smaksättare och ett tillbehör som passar bra till kött, fisk och fågel.

Hör Malin om färska örter måndag eftermiddag kl 15.35

Ingredienser:

  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Zest från 1 ekologisk citron
  • 2 msk olivolja

Hacka persilja och vitlök, tvätta citronen och riv av zestet blanda allt tillsammans med olivolja och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".