Kitty Lingmerth, blev våldtagen och höll tyst om det i sju år. Foto: Titti Hildebrand
1 av 2
Kitty Lingmerth, blev våldtagen och höll tyst om det i sju år. Foto: Titti Hildebrand Foto: Titti Hildebrand
Kitty Lingmerth uppträder med Killer eyes om att hon blev våldtagen 14 år gammal och vändpunkten som kom 7 år senare. Foto: Titti Hildebrand
2 av 2
Kitty Lingmerth uppträder med Killer eyes om att hon blev våldtagen 14 år gammal och vändpunkten som kom 7 år senare. Foto: Titti Hildebrand Foto: Titti Hildebrand

Kitty Lingmerth höll tyst om våldtäkten i 7 år

4:18 min

När Kitty Lingmerth från Mariefred var 14 år gammal när hon blev våldtagen av tio killar. Och hon höll tyst om det i 7 år.

Hon skämdes och tog på sig skulden för att våldtäkten hade ägt rum. Hon hade släppt in killarna i lägenheten trots att hennes mamma hade förbjudit henne att göra det. Men nu talar pratar Kitty Lingmerth öppet om våldtäkten och har även skrivit musik om det hela.

– Det är så tabubelagt ämne det här med våldtäkter. Och det har ju jag också känt, jag lade ju skulden på mig själv och jag har skämts så mycket. Det har varit så privat.

Varje dag sker våldtäkter i Sverige. Trots det, så är det inget som vi talar öppet om, menar Kitty.

– Men ingen pratar ju- på riktigt. Ingen pratar om vad vi har varit med om. Där gömmer vi oss. Och då kände jag att nu gör jag det här! Jag gör det för min skull, och jag gör det för för andras skull också.

Men sedan kom vändpunkten och det var Simon, som Kitty träffade när hon var 20 år och som förstod att något inte stod rätt till. Numera är de gifta och har två barn.

– Hon stängde in sig själv. Hon kunde inte vara helt ärlig. Ville inte prata om vissa saker helt enkelt. Jag var envis. Om vi ska vara tillsammans kan vi inte ha några hemligheter. Men det tog tid att bygga upp det förtroendet, säger Simon Lingmerth.

Kitty Lingmerth debutsingel Killer Eyes handlar om våldtäkten och har producerats tillsammans med maken Simon Lingmerth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista